Boekenactie tbv de bibliotheek in Jeruzalem

Oorpronkelijk is de Stichting Morasha de vriendenstichting van het Center for Research on Dutch Jewry. Dit instituut is gelieerd aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem.
Het instituut is gevestigd op de Mount Scopus, en maakt deel uit van het Yitchak Rabin World Center of Jewish Studies. Morasha verzorgt de jaarlijkse geldinzamelingsactie ten behoeve van de bibliotheek van het Centrum.

Het centrum is voor de collectievorming afhankelijk van giften. Met de geldinzamelingsactie door Morasha in Nederland helpt Morasha hen substantieel. Hierdoor blijft de jaarlijkse aanschaf van Nederlands-Joodse literatuur, boeken over de geschiedenis van de Joods-Nederlandse  gemeenschap, relevante academische titels en relevante tijdschriften jaarlijks mogelijk. Morasha bemiddelt tevens bij de aankoop ervan en bij de verzending van het van het materiaal naar Jeruzalem.

In het jaar 2020 is voor één jaar afgezien van een geldinzamelingsactie. Door de in Israel heersende Corona pandemie is van overheidswege de bibliotheek tijdelijk gesloten en hebben ook de medewerkers geen toegang. De aanschaf van nieuwe boeken is daarom tijdelijk tot stilstand gekomen. Wij hopen en verwachten dat in 2021 de activiteiten weer worden hervat en de aanschaf van boeken en tijdschriften weer wordt hervat.

Alle bijdragen die Morasha hiervoor ontvangt komen, na aftrek van de kosten, ten goede aan de bibliotheek in Jeruzalem.

De adresgegevens zijn:
Center for Research on Dutch Jewry
Yitchak Rabin World Center of Jewish Studies
Hebrew University
Mount Scopus – Jeruzalem

Tel: +972 2 588 02 42
E-mail: dutchjew@cc.huji.ac.il
dutchjewry.com